Mesaje de tip Whatsapp sau Facebook Messenger direct din site, in loc de chat

Mesaje de tip Whatsapp sau Facebook Messenger direct din site, in loc de chat

Acum ceva timp vorbeam despre faptul ca folosirea modulelor de tip live chat pe site creste rata de conversie. Si este foarte adevarat, indiferent de tipul acestora. Cu toate acestea, am realizat de-a lungul timpului ca in multe situatii, dupa ce instalam un modul de live chat de tipul Pure Chat, Tawk.to sau alte asemenea, clientii nu prea raspund la mesaje, multe dintre ele transformandu-se intr-un strigat de ajutor intr-o camera goala.

Adica nu raspunde nimeni.

Si ca sa fim cat se poate de transparenti…ni s-a intamplat si noua… De mai multe ori. Gata. Am spus-o.

Asa ca, ne-am gandit ce sa facem. Una din idei a fost sa cerem utilizatorilor telefonul si/sau emailul inainte de a trimite un mesaj, pentru ca, in cazul in care ratam mesajul, sa putem discuta ulterior, dar acest lucru a fost un pic prea restrictiv, nu multi dintre noi sunt OK sa lase un numar de telefon in cazul unei simple discutii informative.

Si atunci ne-am intrebat cum putem obtine o legatura ferma cu clientul ulterior mesajului, fara a cere explicit datele inainte? Si raspunsul a venit simplu: prin mesagerie de tip WhatsApp sau Facebook instalata pe site, in locul clasicului chat.

In acest fel, in momentul in care clientul initiaza un contact, fiind deja autentificat pe respectiva aplicatie, datele se pastreaza implicit: telefonul pe WhatsApp sau contactul pe pagina de Facebook, incat, chiar daca nu reusim sa raspundem in timp real la un mesaj, acesta se pastreaza pentru mai tarziu cand suntem disponibili.

Complicat? Deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *