Un singur client…

Un singur client…

Poate ca tu iti calculezi in mod normal, curent, veniturile generate de un client nou.

Sau poate nu.

Poate ai auzit de LTV/CLV/CLTV/LCV – (Customer Lifetime Value) valoarea asta de care vorbim aici, adica pe romaneste si simplu, cati bani iti aduce tie, pe medie, un client nou.

Sau poate nu.

Dar daca tot am inceput, hai, sustine discutia. Deci:

Cat iti aduce tie in business un client nou? (…si de ce e important in contextul siteului)

Calculul ar trebui sa fie destul de simplu si direct, fara a avea pretentia ca intram in detalii majore: iei suma incasarilor pe o perioada (poate ultimii 3, 5 ani) si o imparti la numarul de clienti din perioada aceea. Si da o suma. Ei, cam aia e suma pe care, in medie, ti-o aduce tie un client. Ar fi indicat sa vezi si cat sta un client cu tine, poate 3-5 ani, poate mai mult, poate mai putin.

Deci, bazandu-ne pe media de mai sus, putem presupune ca daca azi semnezi un contract nou, suma generata de respectivul client de-a lungul relatiei contractuale va fi cea aceea calculata mai sus, chair daca vorbim initial de o vanzare de 50 de lei, pentru ca, na, omul a venit la tine sa ia 3 dude si o paine.

Deci, daca valoarea pe medie este de 15.000 de lei, sa zicem, intr-o perioada de 5 ani, daca un client nou ti-a intrat in magazin si a cumparat de 50 de lei, eu nu ti-a adus 50 de lei, ci virtual ti-a generat 15.000 de lei. Doar ca nu inca. Mai asteapta un pic.

Deci despre asta vorbesc.

…si de ce e important acest lucru in contextul realizarii unui site web?

Ei bine, este si este din plin, pentru ca multi potentiali clienti isi evalueaza oportunitarea realizarii unui site web prin prisma vanzarilor directe, imediate pe care le poate genera. Adica, daca luna asta ma suna 10 oameni si vand o singura lucrare, nu se justifica sa imi fac un site.

Chiar asa sa fie?

Hai sa ne uitam putin la LTV pentru diverse domenii de activitate. Din pacate, am gasit doar in Engleza aici, daca voi gasiti in Romana, va rog sa ma ajutati sa punem aici.

Deci:

Type of Service BusinessCustomer Lifetime Revenue
HVAC Company $47,200
Business Operations Consulting Firm$385,800
Digital Design Firm$91,100
Financial Advisory Firm $164,200
Commercial Insurance Company$321,000
Medical Billing Firm$88,300
Software Development Firm$237,000
Addiction Treatment Business$110,200
Architecture Firm$1,129,000
Healthcare Consulting Firm$328,600

Acum gandeste-te ce s-ar intampla daca decizi sa pasesti cu incredere in online si, in mod absurd, intr-un an ai, prin intermediul siteului, o solicitare care se transforma in vanzare. Ei bine, conform unei perspective ca cea de mai sus, nu ai vandut doar de 50 de lei, ci tocmai ai pus semintele unei colaborari de durata care sa iti genereze sume considerabile.

Prin site. Cu o singura vanzare care initial iti poate parea mica.

Dar ia gandeste-te acum, daca in loc de o vanzare intr-un an ai genera, poate, 2 vanzari?

Dar daca ai genera o vanzare pe luna? Daca ai incepe sa investesti in promovare si ai genera una pe zi? Sau mai multe…

Imagineaza-ti cum ar fi…

Ei bine, ce vreau sa punctez prin intermediul articolului de fata este ca siteul este o poarta cu un potential fenomenal spre o lume de business noua, cu oameni reali, cu clienti reali ce iti pot genera, ei bine, vanzari si profituri reale, o lume care iti permite sa te extinzi dincolo de limita fizica a afacerii tale, acolo unde poate nici nu ai visat pana acum si iti poate genera venituri pe care nu le-ai fi putut obtine poate in mediul offline. Sau poate nu atat de usor…

Atat.

Si daca vrei sa discutam despre siteul tau si despre cum poti aduce clienti din online, da-ne un semn, suntem bucurosi oricand de oaspeti noi si de noi opoprtunitati de afaceri, pentru ca, nu-i asa, nu conteaza ca pentru moment vrei sa cumperi de 50 de lei, LTV ne spune ca pe medie…va fi bine!

Asa ca …hai sa discutam despre afacerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *