Cat costa un site de acoperisuri?

Din ce in ce mai multe persoane isi manifesta interesul cu privire la realizarea unui site de acoperisuri si la pretul acestuia, implicit, astfel incat intrebarea cat costa un astfel de site de acoperisuri se iveste destul de des.

Cat costa un site de acoperisuri?

Ca la orice site, de altfel, pretul unui site de acoperisuri variaza in functie de mai multe aspecte, precum complexitatea grafica, complexitatea functionala, numarul de pagini, produsele etc.

Haideti sa vedem putin cativa parametri care pot influenta costul unui site de acoperisuri.

Din portofoliul Argebit prezentam cu rol de exemplificare siteul FabricaDeTigla.ro, un site de acoperisuri de succes, site din portofoliul Build One AG srl

Vorbim despre un site de prezentare pentru activitatea de montaj acoperisuri sau avem in vedere si prezentarea produselor, eventual vanzare directa a acestora?

 1. Cea mai simpla si directa solutie este aceea care implica realizarea unui site de prezentare, in care montatorul de acoperisuri, sa zicem, isi prezinta serviciile. In cazul acesta vorbim despre un site de dimensiuni relativ mici, unde prezentam serviciile, o galerie de imagini, o pagina de contact si bineinteles, o pagina de pornire, pagina de index. Este un site de dimensiuni relativ mici, cu o complexitate relativ mica, o carte de vizita online pentru respectivul prestator de servicii.

  Este un site cu aproximativ 5-6 pagini cu text si poze, cu un formular de contact, cu prezentarea datelor de contact ale montatorului etc. Este un site de tip prezenta. Poate fi ulterior dezvoltat catre ceva mai mult si mai mare, daca se doreste.

 2. Un site de tip catalog de produse specifice, in care sa se prezinte si produsele folosite, in detaliu, de exemplu sa se prezinte tigla montata, tipurile de tigla, in detaliu, cu specificatii tehnice, cu posibilitatea ca vizitatorul siteului sa opteze pentru o solutie sau alta este mai complex, aici greutatea se pune, pe langa servicii, pe produsele prezentate, similar cu FabricaDeTigla.ro  Aici montatorul vine si cu solutia tehnica specifica, aici pretul este influentat de solutia in sine, siteul de tip catalog de produse, precum si de introducerea produselor – cine face acest lucru, noi sau beneficiarul, de unde se iau produsele, se iau de pe siteul furnizorului etc
 3. Pretul unui magazin online de acoperisuri pe de alta, daca nu se doreste un site de prezentare sau un catalog de produse este altul si aici se discuta de o solutie de tip magazin online, cu functionalitati particulare avansate, cu solutii integrate de comert online. Aici se poate vorbi de preturi fixe, de stocuri, de plati online. Deci aici, formularea „un site de acoperisuri” nu mai acopera nici macar cerinta, pentru ca vorbim de solutii complexe de comert online.

Un alt element care influenteaza pretul unui site, de acoperisuri si nu numai este reprezentat de continutul siteului si de cine il furnizeaza

Altfel spus, pe romaneste si simplu: cine scrie textele, de unde le luam?

Textele siteului sunt furnizate de client? Sunt scrise de noi? Sunt preluate din alte siteuri? Nu avem texte?

Am dat aici 4 directii care apar de cele mai multe ori, cele 4 optiuni fundamentale dintre care doua sunt plauzibile si una reala. Vorba aceea: cei 4 apostoli erau 3…Luca si Matei, cam asa…

 1. Textele sunt furnizate de beneficiar? Ei bine, o solutie pentru care opteaza cateodata clientii: „lasa, domn’le, ca le scriem noi, le scrie fata de la calculator” sau „le scrie fata mea, ca de-aia am dat-o la scoala” Glumesc, dar de multe ori cam aceasta este abordarea si, cu tot respectul, nu este una eficienta, pentru ca fata de la calculator, cu mici exceptii, probabil nu este copywriter, adica nu are talentul specific de a scrie textele in asa fel incat sa atraga clientii si sa ii directioneze catre obiectivul final, anume acela de a cere o solicitare de oferta.

  De asemenea, de multe ori, beneficiarul unui site de acoperisuri este chiar montatorul care, prin natura meseriei, sta mai putin la calculator si nu are pe cineva priceput in scrierea textelor. Daca totusi are si este posibil sa trimita textele, este excelent si in acest caz va fi mai usor in privinta estimarii de pret.

 2. Le scriem noi? Aceasta este de cele mai multe ori optiunea reala. Montatorul de acoperisuri lasa in seama noastra raspunderea scrierii de texte, echipa Argebit preluand responsabilitatea si predand siteul la cheie, cu texte scrise corect, cu scopul obtinerii unei cereri de oferta, cu o buna optimizare SEO on page – adica respectand criteriile Google pentru o buna indexare
 3. Nu are texte – avem si astfel de solicitari, in care beneficiarul cere un site de o pagina cu o adresa, un telefon si cam atata. Ei bine, aici v-as putea directa catre un articol mai vechi, despre un site de 4 pagini, am detaliat putin acest lucru…
 4. Preluam textele de pe alte siteuri. O solutie nefericita din multe puncte de vedere, pentru ca textele preluate din alte siteuri, chiar cu acceptul beneficiarului, reprezinta text duplicat, putand duce la penalizari ulterioare in Google, in cea mai buna situatie neperformand, pentru ca, nu-i asa, nu sunt originale, iar Google premiaza continutul original.

Un alt criteriu care stabileste pretul unui site de acoperisuri este complexitatea grafica, daca montatorul isi doreste sau nu o identitate vizuala. Din practica, de cele mai multe ori acest lucru nu se justifica, in acest domeniu vorbim de echipe mici de prestatori de servicii care lucreaza in relatie cu firmele mari de acoperisuri sau prin recomandari, marketingul fiind de alta natura.

Sper ca cele de mai sus sa fi creat un pic de lumina cu privire la aspectele care influenteaza pretul unui astfel de site, iar daca iti doresti sa afli mai multe cu privire la cat costa un site de acoperisuri si in cat timp ti-l facem, sau unul de panouri solare, de ex, da-ne un semn si hai sa punem pe hartie lucrurile de care ai nevoie! Asa e ca e simplu?

Vrei sa stii cat costa un site de acoperisuri personalizat pe nevoile tale?

Spune-ne in cateva cuvinte despre ce e vorba si noi iti vom trimite o estimare personalizata. Simplu, asa e?

  Acest site este protejat de reCAPTCHA and de Google Privacy Policy si Terms of Service