Preturi siteuri: cat costa un site cu adevarat si de ce?

Preturi siteuri: cat costa un site cu adevarat si de ce?

In discutiile pe care le avem zi de zi cu clientii, ne lovim aceasta intrebare destul de des: cat costa un site, care este pretul unui site sau al unui magazin online? Vorba reclamei de acum ceva vreme…dincolo era mai ieftin!

Din pacate nu se poate da un raspuns simplu, direct si universal valabil acestei intrebari pentru ca realizarea unui site web implica multe aspecte care influenteaza pretul siteului iar aspectele acestea tin in mare parte de cerintele clientului, cerinte care sunt distincte.

Totul porneste daca vreti de la faptul ca fiecare site web este un produs unic, iar realizarea lui implica creativitate, munca, tehnica, nu poti sa dai un raspuns direct la intrebarea cat costa un site, pentru ca fiecare site e unic.

Deci ce se regaseste in pretul unui site?

O paralela nu foarte reusita poate, dar eficienta, este comparatia cu productia de mobila unicat sau cu montarea de acoperisuri (am scris in directia aceasta chiar si un articol despre cat costa un site de acoperisuri). Este greu sa intrebi un producator de mobila cat costa mobila pentru bucataria ta, fara sa fi vazut bucataria, nu? Daca v-ati mutat in casa noua la un moment dat, ma intelegeti si stiti ca fiecare corp de bucatarie trebuie masurat si potrivit, implicand, in functie de cerintele beneficiarului anumite cheltuieli.

Cat costa un site de prezentare saun un catalog de produse precum cel creat aici?Cere o oferta si afla ce preturi poti obtine pentru siteuriOarecum la fel este si cu un site web: un client doreste un numar de pagini pentru siteul sau, doreste o anumita abordare grafica, doreste anumite facilitati (de care de multe ori nici nu e constient la momentul initial si pe care le descopera cateodata in timpul discutiei cu noi, in momentul in care este pus in situatia sa descrie ce doreste). Din acest motiv fiecare site are pretul lui.

Cat costa un site cu formulare sau cu rezervari online? Nivelul de detalii schimba pretul?

Un alt aspect ce trebuie considerat, pe langa facilitatile oferite (rezervari online, formulare, blog, etc), este calitatea serviciului oferit. De multe ori diferenta de calitate, pentru un ochi neantrenat poate fi relativ mica, subtila, dar definitorie. Un designer cu un numar de ani de experienta va produce un design grafic ce va purta amprenta experientei, ochiului profesionist si mainii antrenate. Un student/designer la inceput de drum rareori se va ridica la un nivel prpfesionist, producand siteuri care, desi pot fi perfect functionale din punct de vedere tehnic, sa fie deficitare la nivel grafic.

De multe ori, diferentele nu par asa de mari pentru un ochi neantrenat, dar pentru o persoana cu un minim de simt  artistic, pot parea foarte mari, facand diferenta intre calitate si kitsch. Chiar daca nu aveti capacitatea de a face diferentele uneori subtile intre nuante, culori, productii grafice, nu ati dori ca clientii dvs mai antrenati in acest domeniu sa va considere siteul un kitsch, nu-i asa?

Apoi putem vorbi despre partea de analiza a competitorilor, de branding online, de realizarea mesajului siteului, de crearea completa a textelor, servicii de o calitate deosebita pe care nu le puteti gasi in alte situatii, servicii oferite, in cazul nostru de un membru al echipei noastre cu un inalt grad de calificare, acela de Profesor Doctor in Comunicare.

Cat costa un site de prezentare realizat in Pitesti?Dar in primul si in primul rand, cand discutam despre pretul unui site web vorbim despre valoarea muncii unei echipe, vorbim despre crearea de valoare si despre un produs unicat, construit 100% pentru client.

Ca sa faceti diferenta, nu vorbim despre o pagina web pusa in picioare in baza unui template web in 10 minute prin copierea unui text primit de la client. Nu vorbim despre o munca de secretariat, vorbim despre o munca de creatie ce are in spate experienta, know how, imaginatie si timp.

Am primit de multe ori un pret de 300-400 de lei ca replica la oferta noastra, pret la care clientul a ajuns prin intermediul unor oferte obscure de pe niste siteuri extraordinar de slab realizate ele insele.  Si, da, un site pus in picioare prin copy/paste in baza unui template folosit deja in replicarea a 100 de siteuri, poate costa uneori 400 lei. Un site unicat, care creaza valoare, lucrat de la zero, in baza unor cerinte personalizate, un site creator de valoare care sa reprezinte pe deplin imaginea firmei dvs, care sa fie un instrument eficient de promovare a firmei si imaginii acesteia nu va putea costa niciodata atat si nu se va putea realiza la noi.

De aceea, pentru a va raspunde la intrebarea cat costa un site, va invitam sa ne contactati pentru a obtine o oferta 100% personalizata, pentru un site care sa reprezinte imaginea firmei dvs in totalitate. Va garantam o evaluare corecta si o lucrare de calitate.

5 thoughts on “Preturi siteuri: cat costa un site cu adevarat si de ce?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *