Motive reale pentru care trebuie sa investiti intr-un site

Motive pentru care sa iti faci un site,de ce sa faci site,avantaje site webPentru multi, Internetul este un miraj, o lume interesanta si de multe ori prea putin accesibila, pentru multi activitatile ce implica internetul rezumandu-se de multe ori la email si cititul ziarelor.

Pentru multi altii, siteurile web par ceva interesant, ce genereaza interes, mister, dorinta de a avea unul.

Multe firme isi fac un site web din motive gresite, de multe ori pentru ca concurentul direct este deja acolo.

Desi realizarea poate fi buna, motivul nu este intotdeauna cel mai potrivit.

Nu zic ca daca nu are o motivatie solida si constienta, nu trebuie ca firma respectiva sa isi faca site, departe de mine gandul acesta, doar ca incerc sa sintetizez aici motivele pentru care o firma trebuie sa investeasca intr-un site web.

Sa vedem…

 1. Un site web este un instrument extraordinar de comunicare, ce acopera un canal de comunicare foarte eficient, foarte popular si foarte ieftin din multe puncte de vedere: internetul. Siteul poate fi un punct de informare pentru potentialii clienti, un „ghiseu unic” deschis non-stop unde doritorii pot sa se informeze cu privire la noutatile comunicate de companie, la structura organizationale, la produsele si serviciile promovate/comercializate, etc. Bineinteles, conditia cea mai importanta in cazul acesta este ca siteul sa fie constant actualizat, sa se adauge informatii noi, lucru pe care cei mai multi proaspat proprietari de site il uita, probabil neintelegand importanta actualizarii informatiei sau neavand un departament de marketing specializat.

  Deci: daca intentia firmei este sa poata comunica eficient, la orice ora, cu clientii sai potentiali sau existenti, daca firma doreste sa aiba o prezenta coerenta pe o piata foarte dinamica (Internetul), sa poata raspunde cu succes cerintelor de informare, un site web de prezentare este exact ce ar recomanda doctorul (sau, dupa caz, reprezentantul nostru)
 2. Un site web este un agent de vanzari foarte eficient! Foarte adevarat, un site nu doarme, nu prea cere de mancare si, daca a fost instruit cum trebuie, stie sa ofere toare infiormatiile de care are nevoie un potential client. Nu trebuie neaparat sa incheie vanzarea, de asta va puteti ocupa chiar Dvs, dar siteul stie sa faca legatura intre potentialul client si biroul Dvs.Ca sa fim cinstiti,  siteul nostru este un foarte bun agent de vanzari, ne aduce potentiali clienti cu care discutam ulterior. Ganditi-va ca acelasi lucru poate sa il faca si siteul Dvs.Pentru acest lucru are nevoie in schimb de doua lucrui: sa fie gasit si sa comunice puternic o idee.

  Concret vorbind, pentru a fi gasit pe internet, siteul trebuie sa fie optimizat pentru motoarele de cautare si promovat corespunzator, iar pentru a comunica eficient, trebuie sa incercati sa sintetizati acea idee unica pe care doriti sa o comunicati clientului. In cazul nostru, dorim ca potentialul client sa intre in legatura cu noi si sa ne ceara o oferta. De restul ne ocupam noi.

  Bineinteles, pentru a-si indeplini cu succes functia, siteul trebuie sa fie realizat corespunzator, sa arate profesional, ingrijit si sa genereze incredere. Adevarul e ca daca facem o analogie cu lumea offline, nu cred ca ati da banii cuiva care vine sa va vanda produse imbracat in pantaloni scurti si cu un tricou rupt, nu-i asa?

 3. Un site poate fi un magazin cu rezultate exceptionale!Toata lumea a auzit probabil pana in acest moment despre magazinele online si despre e-commerce in general, nu?Ei bine, daca activitatea Dvs comerciala implica comertul cu produse, va recomandam cu caldura sa investiti in construirea unui magazin online.

  Nu este un efort mic, nu va lasati pacaliti de mirajul povestilor cu magazine online de 200-300 de euro care peste noapte incep sa produca milioane de euro, nu este cazul, sa stiti.Ce ar trebui sa faceti este sa priviti acest lucru ca pe o oportunitate de a va extinde activitatea in directii noi, pe piete noi, pe piete unde concurenta este inca mult mai mica decat in mediul „clasic”. Un magazin online nu va produce bani pur si simplu, un magazin online nu este nimic altceva decat un magazin normal intr-un mediu virtual, de aceea pregatiti-va sa investiti timp, efort si bani pentru a-l aduce acolo unde doriti. Avantajele, in schimb, pot fi pe masura, vanzarile vor aparea in timp, cu o promovare corespunzatoare, cu servicii de calitate, afacerea Dvs va creste.

  De aceea, repet, daca activitatea Dvs implica comertul cu produse, va recomandam cu caldura sa luati in considerare o investitie in realizarea unui magazin online. Merita.

  Acestea sunt cateva motive reale, corecte si eficiente pentru care o firma merita sa investeasca intr-un site web. Vom reveni cu mai multe intr-un viitor apropiat, pana atunci speram ca cele cateva motive mai sus prezentate sa va dea de gandit si sa va convinga ca intr-adevar aveti nevoie de un site web.De ce nu ne cereti o oferta sa vedeti cat v-ar costa un astfel de site? E simplu, rapid si nu costa nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.