Google Chrome ascunde implicit particula www

Google Chrome ascunde implicit particula www

Tocmai ai adaugat un certificat SSL pe siteul tau si te-ai asigurat ca accesarea siteului tau este consistenta cu www, ca de exemplu https://www.argebit.com sau https://www.alesa.ro si chiar ai facut teste, te-ai asigurat ca orice accesare, cu sau fara www merge catre versiunea www a siteului, exact asa cum trebuie, sa nu ai continut duplicat si deodata…

…bam!

Siteul tau se vede in Google Chrome fara www desi tu stiai ca are www? S-a intamplat ceva? Sa suni la firma de IT care a facut implementarea? Sa mai verifici?

Ei bine, stai linistit, particula este acolo in continuare, setarile sunt corecte in continuare, dar este vorba despre o setare a browserului Google Chrome care, pe implicit (asa cum vine ea setata „din fabrica”), ascunde particulele www sau m (ca in m.siteultau.ro, daca siteul tau este setat in acest fel) Atat.

Ca sa te asiguri, scrie in Chrome chrome://flags si cauta in casuta de search „Omnibox UI Hide Steady-State URL Scheme and Trivial Subdomains” si joaca-te cu valoarea. Daca o setezi pe Disabled, apare www. Daca o lasi pe Default sau o setezi pe Enabled, ei bine, dispare www. Atat. Particula apare in momentul in care scrii de mana adresa in browser. Poti sa incerci.

In Firefox, particula este acolo:

Articolul de fata poate parea putin mai tehnic decat cele cu care v-am obisnuit, dar pentru ca la nivel de client final are impact (altfel spus se observa si creaza neliniste si intrebari), am ales sa povestim putin aici.

Atat. Sa avem o zi excelenta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *