Cum putem promova un site web? Modalitati, avantaje, asteptari

Promovare siteuri,cum putem promova un site web,SEO Pitesti,AdWords PitestiO problema care apare in discutie cu clientii de cate ori discutam despre promovarea unui site web este gasirea celor mai bune modalitati de promovare web, modalitati care sa se potriveasca cu specificul siteului si cu scopul propus de proprietarul siteului, pentru ca nu toate modalitatile de promovare merg in toate situatiile.

In continuare voi explica ce posibilitati exista, explicand pe cat posibil, pe scurt, avantajele fiecarei metode, costurile si asteptarile pe care trebuie sa le aiba clientii.

Articolul de fata se doreste a fi un punct de plecare, un index ce va deschide drumurile catre un set de alte articole ce vor urma. In curand, fiecare punct mai jos enumerat va fi detaliat intr-un articol separat. Deci:

 • Optimizarea siteului(SEO, optimizare Google) – este tehnica, procesul prin care se adapteaza siteul web nou creat sau existent pentru a fi gasit in motoarele de cautare. Rezultatele apar dupa o perioada, nu imediat, dar traficul este de lunga durata si de buna calitate.
 • Promovarea siteului prin PPC (Google AdWords) – este procesul prin care se cumpara practic trafic de la Google, platindu-se numai clickurile/vizitele primite. Pozitionarea siteului este rezultatul unei licitatii continue, rezultatele sunt imediate si usor calculabile.
 • Promovarea prin afisarea de bannere pe siteuri de trafic mare. Aceasta metoda este recomandata in cazul in care se doreste cresterea vizibilitatii siteului si a marcii, nu este foarte eficienta in cazul in care se urmareste obtinerea unui numar mare de vizite.
 • Campanii de email
 • Promovare prin intermediul filmuletelor postate pe siteuri de profil, gen YouTube, Metacafe etc
 • Promovarea prin intermediul siteurilor gen retelele sociale sau specialiate in descoperirea si promovarea informatiei web, gen Digg, StumbleUpon, FaceBook, MySpace etc

Bineinteles, intotdeauna exista posibilitatea, de altfel recomandata, de a promova siteul si prin campanii offline, clasice, de genul TV, radio, ziare, campanii SMS, sponsorizari de evenimente etc, dar acestea nu fac subiectul prezentului articol.

Metodele de mai sus nu se exclud una pe cealalta, ba din contra, o campanie de promovare a unui site web trebuie sustinuta prin cat mai multe metode, in functie de specificul siteului, in functie de specificul activitatii, al afacerii sau in functie de ceea ce se urmareste prin respectiva campanie si, bineinteles, in functie de bugetul disponibil.

4 thoughts on “Cum putem promova un site web? Modalitati, avantaje, asteptari
 1. CTL

  Cea mai importanta metoda de a face bani cu un site este de a fi primul pe pagina in google. Diferenta dintre locul 1 si locul 2 de pe prima pagina este enorma.

 2. Hotel Wels

  Am publicat pe acest blog pt a promova Hotelul si Delta Dunarii pe adresa web puteti gasi informatii complete
  referitoare la serviciile oferite de hotel. Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *