Cat costa un site pentru o pensiune sau un hotel?

Ca de fiecare data, intrebarea nu este cat costa un site pentru o pensiune sau un hotel, cat ce anume vrem sa facem cu acest site, ce anume trebuie sa contina si care este obiectivul final.

Am dezvoltat siteuri pentru pensiuni, hoteluri, mai mari, mai mici si de fiecare data, provocarile au fost particulare. Realitatea este ca siteul unui hotel, siteul unei pensiuni, astazi nu are neaparat functia primara de a vinde ci mai mult de a informa, pentru ca astazi, actiunea de vindere a pachetelor de cazare s-a transferat in cea mai mare perte catre businessuri de redirectare, precum Booking.com, AirBnB si alte asemenea.

Clientii cunosc aceste portaluri, aceste puncte de intrare si acolo merg pentru a cauta si a filtra ofertele in baza a 2 criterii principale, disponibilitatea in perioada dorita si pretul, urmate de un al treilea, aspectul/reputatia/calitatea.

Adica, simplu, omul are o nevoie: sa fie la o anumita data, intr-un anumit loc. Ce oferte gaseste? Si tocmai datorita posibilitatii de comparare a ofertelor, siteuri precum Booking.com sau similare au acaparat piata.

Si, dupa ce cauta si gaseste ofertele, vede si reputatia locatiei, clientul merge catre siteul hotelului sau pensiunii.

Ei bine si aici ar fi bine sa gaseasca ceva bun, coerent, un site profesional realizat, cu imagini coerente, mari, clare, frumoase, care sa aduca valoare si claritate ofertei pe care clientul a gasit-o pe Booking.

…si aici raspunsul la intrebarea cat costa un site al unei pensiuni sau al unui hotel se complica putin…

Daca nu gaseste un site sau daca siteul este da calitate proasta, realizat din doua bete si o sarma, deja pensiunea a pierdut cursa.

Spun pensiunea, pentru ca, de obicei, hotelurile investesc intr-o prezentare buna, in marketing, in site, identitate vizuala, mai mult decat pensiunile care, in cea mai mare parte sunt afaceri mai mici care isi gestioneaza mai din strans bugetul, alegand sa directioneze banii spre componenta operationala a afacerii si mai putin spre marketing. De multe ori, pensiunile sunt afaceri mici, de familie, unde proprietarul trebuie sa si traiasca inainte sa isi faca reclama.

Zic bine? Zic, din pacate.

Doar ca, asa cum spune o vorba veche, reclama e sufletul comertului. Si marketingul, in totalitatea lui.

Iar un site este o componenta de prim nivel a marketingului unei afaceri din zona ospitalitatii, fie ea pensiune, hotel, hostel sau pur si simplu apartament de inchiriat la etajul 3 al unui bloc din Mamaia.

Realizarea siteului pensiunii Popasul Ursilor, din Muntii Apuseni

Ce punem intr-un site al unei pensiuni si ce anume influenteaza costul acestui site?

Cand vorbim despre cat costa un site al unei pensiuni sau al unui hotel, anumite aspecte sunt oarecum generale, precum aspectul, prezentarea buna a locatiei, pagina de contact, un aspect grafic bun. Nu ai cum altfel, fie ca vorbesti despre un site de imobiliare, de curatenie, auto, de acoperisuri, de constructii, transport sau mai stiu eu ce.

Totusi, anumite module sunt particulare, cum ar fi un modul, o sectiune de rezervari. Da, rezervarile se fac de obicei prin intermediul platformelor de tip comparare de oferte, cum spuneam mai sus, dar daca tot a ajuns clientul la tine pe site, fa-l sa poata rezerva usor. Prezinta-i clar disponibilitatea, calitatea locatiei si da-i posibilitatea sa vada ce camere ai disponibile, cand si la ce pret. Fa lucrurile usoare! Americanul are o vorba: KISS, keep it simple, stupid 🙂

Nu complica lucrurile, nu il fa pe om sa plece din site! Da-i posibilitatea sa iti ceara o rezervare, chiar daca nu ai un modul dedicat de rezervari. Macar un formular in care sa iti spuna de cand, pana cand si cate persoane si suna-l tu inapoi si spune-i ce locuri libere ai!

Costul unui site al unei pensiuni este influentat si de numarul de limbi in care acesta este realizat

Realizarea unui site, fie el pentru o pensiune, hotel, service auto sau atelier de mobila, in mai multe limbi inseamna, la un anumit nivel, duplicarea siteului in alte limbi. Datorita realizarii algoritmice si structurilor bazate pe baze de date, nu se duplica fisierele in sine, ci structurile din spate ce tin paginile, in administrare regasind aceste structuri drept pagini separate, de sine statatoare.

In momentul in care se modifica un aspect in limba Romana, acesta trebuie modificat si in alte limbi, pentru coerenta, ceea ce face procesul de realizare, corectare, mentenanta, mai greu, mai lung si in consecinta, influenteaza pretul realizarii siteului.

Acestea sunt cateva lucruri pe scurt, cu privire la aspecte care influenteaza pretul, iar daca doresti sa afli in mod concret cat costa siteul pensiunii tale, te invitam sa discutam concret cu privire la cerintele, specificatile si functionarile de care ai nevoie. Cu siguranta suntem in masura sa iti oferim un raspuns concret in cel mai scurt timp cu privire la cat costa siteul pensiunii pe care o gestionezi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *