Despre moartea unui factor odata important in SEO…and back again

Despre moartea unui factor odata important in SEO…and back again

Later edit: Incep prin a spune ca acest articol, desi corect la momentul conceperii lui, se cere actualizat la acest moment, respectiv August 2016, pentru ca au aparut informatii noi din partea Google. Deci, dam mai jos, articolul original, cu completari:

Articolul de fata va fi scurt, pentru ca nu sunt foarte multe de spus despre subiect(in acest moment). Informatia, pe scurt, este urmatoarea: in urma cu cateva zile, mai exact pe 15 Aprilie 2016, Google a oprit absolut orice activitate cu privire la PageRank. Gata, s-a terminat, putem spune ca este un moment important in lumea online.

Ce este Google PageRank?

Google PageRank a fost (deja vorbim la trecut) un element important intr-o vreme, indica importanta unei pagini pe o scala de la 0 la 10, importanta calculata luand in calcul numarul de linkuri catre acea pagina, importanta (PageRank-ul) paginilor care faceau link catre acea pagina, linkurile externe (care plecat din acea pagina) etc. Se si vorbea intr-o vreme de linkuri cu transfer de PR. Se actualiza odata a vreo 3 luni si urmaream cu interes si nerabdare updateul de PR pentru a vedea daca eforturile noastre din ultima vreme au fost de bine! Pe vremea aceea, PageRankul era un factor important de luat in calcul in pozitionarea unui site in Google. Simplist vorbind, intr-o vreme era de ajuns sa aduni un numar cat mai mare de linkuri de la siteuri/pagini cu PR mare pentru a-ti imbunatati pozitionarea.

Au existat siteuri construite pentru a vedea PRul unui site, in mod explicit, era element important in Google Toolbar, (pe vremea aceea foloseam Google Toolbar din plin) iar in momentul in care Google a dezvoltat Chrome, nu au dezvoltat si un toolbar similar pentru el. Cel mai rau ma deranja faptul ca nu aveam indicatorul de PR vizibil in permanenta. Stiau ei ce stiau…

De multa vreme Google a anuntat ca PR nu mai este un element care face parte din formula de pozitionare in Google, dar acum, in mod oficial, Google PageRank factor is dead. May it rest in peace! Long live RankBrain, noul element de ce influenteaza pozitionarea in Google, care genereaza discutii si interes!

Completare:

…and back again!

Aflam cu interes ca Gary Illyes (Google) anunta faptul ca PageRank, anuntat ca mort in Aprilie, ESTE TOTUSI DE INTERES SI ESTE FOLOSIT intern de catre Google pentru calcularea pozitionarilor, desi nu se mai afiseaza in mod public. Deci, Google Toolbar is dead, PageRank is still alive!

Este bine de stiut. Urmarim in continuare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *