De ce sa stau pe Facebook?

E o intrebare pertinenta, pana la urma, nu? Facebookul este pentru pustii care pierd timpul. Eu nu am timp de pierdut, eu muncesc la birou, nu am timp de prostii. De ce sa stau pe Facebook? Ma ajuta cu ceva?

Ei bine, raspunsul scurt este…DA! Te ajuta sau te poate ajuta foarte mult. Sa vedem in continuare de ce!

In primul rand as incepe prin a spune ca reteaua sociala Facebook nu este numai pentru „pustii care pierd timpul”, este  retea in care iti poti intalni potentialii clienti. Ai fi uimit/uimita sa afli ca potentialii tai clienti sunt deja acolo. Si stii de ce spun asta? Pentru ca astazi, conform datelor demografice publicate de Facebrands, pe Facebook sunt aprox 6.000.000 de utilizatori romani, aprox 70% din utilizatorii de internet din Romania! Distributia pe varsta este de asemenea relativ echilibrata. Cat despre cea legata de starea civila, nu mai spun.

Te-am convins? 

Daca nu, sa iti mai spun ca Facebook este o retea cu un potential de promovare foarte bun prin prisma faptului ca utilizatorii retelei isi declara datele reale intr-un procent foarte mare, unul din motivele pentru care fac acest lucru fiind validarea sociala. Altfel spus, e greu sa spui la modul real ca esti un domn de 35 de ani, care merge zilnic la sala, manager de multinationala, daca nu este asa. Nu de alta dar…te vad prietenii, ca doar sunt in aceeasi retea sociala. Si te…valideaza, sa zicem asa…

De ce este acest lucru important?

Ei bine, este important pentru ca noi, utilizatorii retelei ne declaram astfel cat se poate de exact locul in cadrul retelei de promovare, spunem ce ne place, ce preferinte avem, din ce categorie socio-demografica facem parte etc. Si nu, nu trebuie sa spunem acest lucru explicit. E suficient ca robotii retelei sa analizeze istoricul likeurilor pe care le-am dat, informatiile pe care le-am citit, distribuit, pentru a vedea exact ce ne trezeste interesul.

Bine, pai…si atunci, daca si clientii mei sunt aici, pot sa vand pe Facebook?

Da, se poate si asta, dar nu acesta este scopul final al retelei, nu este ceea ce o defineste.

Te poti in schimb face cunoscut pe Facebook, poti comunica cu piata potentiala foarte usor, poti avea propriul birou de presa, poti urmari ce spun altii despre tine, despre firma ta sau despre brandul pe care incerci sa il construiesti. Poti raspunde criticilor (atentie! in mod constructiv, da? altfel se va intoarce foarte usor impotriva ta), poti sa iti construiesti si sa iti pastrezi o imagine buna in ochii potentialilor clienti.

Ceea ce poti face foarte usor pe Facebook este, dupa cum spuneam, sa te faci cunoscut, sa iti cresti vizibilitatea, sa construiesti o comunitate favorabila pe care sa o pastrezi alaturi, sa fii acela care furnizeaza un anume produs sau serviciu comunitatii, incat, atunci cand comunitatea ta va avea nevoie de acel serviciu sau de acel produs, sa stie imediat cui sa se adreseze. De ce? Pentru ca te stie. De unde? De pe Facebook!

Ce zici? Este acesta un motiv bun sa stai pe Facebook?

(Acest articol este primul dintr-o serie, subiectul fiind foarte vast. Stati aproape de noi pentru continuare!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *