Despre furt, preturi si concurenta

In momentul in care incepem o negociere cu un potential client in legatura cu unul din serviciile furnizate de noi, unul din aspectele care poate ridica anumite dificultati este concurenta neloiala. Altfel spus, trebuie sa explicam care este diferenta dintre produsul sau serviciul livrat de noi si cel al „baiatului de la etajul 3 care face siteuri” si de unde diferenta de pret.

Argumentarea poate fi faptul ca in spatele celui care face evaluarea si poarta discutia se afla o echipa multidisciplinara, cu membri care aduc valoarea experientei individuale, sau faptul ca evaluarea are la baza realizarea unei lucrari unice, creative, care aduce valoare clientului si reprezinta corect imaginea firmei, sau costurile induse de statutul de societate comerciala inregistrata legal, platitoare de salarii, impozite, TVA, etc, sau…si raspunsurile pot fi multe.

Clientii, la randul lor, evalueaza ofertele in functie de perceptia proprie asupra a ceea ce inseamna un site web si, de foarte multe ori, prin prisma costului final. Din nou, vorba unei reclame care m-a marcat, scump, domn’le, scump, dincolo era mai ieftin!

Motivul pentru care am decis sa publicam acest articol este faptul ca am descoperit unul din articolele publicate de noi pe acest site, in iunie 2009, publicat pe siteul unui concurent, asumat de acesta!

Articolul, publicat de noi aici, in iunie 2009, incearca sa explice clientilor nostri la ce sa se astepte, in mod real, cand acceseaza un serviciu de optimizare a siteului.

Astazi l-am descoperit publicat, pe 7 Aprilie 2012, pe siteul altui furnizor de servicii (InternetGraphics.ro, nu punem linkul catre articol, le-am face un serviciu nemeritat, atasam doar captura de ecran, in cazul in care intre timp, in urma acestui articol decid sa il stearga).

Situatia este oricum, din punctul nostru de vedere si un pic amuzanta in sensul ca respectivul site ofera servicii de optimizare a siteurilor web dar publica un articol furat, ceea ce contrazice una din regulile de baza ale optimizarii, regula pe care ei, din pozitia de furnizori ai acestui serviciu, ar fi trebuit sa o stie: continutul duplicat nu e deloc recomandat, ba din contra!

Maine un potential client ne va spune ca a primit o oferta din partea unor astfel de „concurenti” si ca o va accepta, ca fiind mai buna.

Tot maine, noi vom mai scrie un articol aici, vom mai crea un site frumos si util, vom mai construi un magazin virtual care sa vanda si vom mai ajuta afacerea unui client sa fie reprezentata corect pe internet si probabil, intr-una din zilele urmatoare vom mai descoperi inca un articol furat de unul din „concurentii” nostri. Asta e, uscaturi sunt in orice padure!

Problema, in schimb, apare in cazul clientului care angajeaza respectivul furnizor de servicii si care se asteapta sa primeasca valoare pentru banii platiti.

Aveti grija la ofertele prea bune ca sa fie adevarate, de obicei nu sunt nici bune, nici adevarate!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *