Optimizarea Google: Minim 6 Luni De Contract? Uh…

Optimizarea unui site web pentru a fi gasit pe Google cere timp. Cat dureaza sa optimizezi un site pentru Google?De cate ori vine vorba despre optimizare Google, SEO, sau cum vreti sa o numiti, clientii se arata mirati in primul moment, de ce este nevoie de un contract lunar, pe o perioada indelungata de timp. Ma rog, indelungata ca in minim 6 luni. Toti cei cu care discut despre acest subiect se asteapta ca sa plateasca un serviciu la momentul zero si apoi sa stea linistiti. 

Problema e ca pentru a explica de ce e nevoie de un contract de minim 6 luni, trebuie sa intru intr-o mica explicatie semi-tehnica asupra optimizarii Google, sa explic un pic ce este SEO si ce implica. Trebuie sa intru in pic in explicatii (la nivel superficial) si despre link building si intr-un final reusesc, zic eu, sa justific lunile de contract.

De fapt pana la urma, problema perioadei de timp este a construirii de linkuri, nu a optimizarii propriuzise, desi oricum mai adaugi pagini in jurul subiectului, dezvolti siteul in perioada asta.

Tine un pic, cred eu, de educarea clientului. Pana la urma nu putem cere ca clientul sa cunoasca domeniul acesta, nu se poate. Daca ma gandesc bine, pana si explicatiile acestea superficiale ajuta, pentru ca explica in linii mari ce la ce se refera procesul acesta de optimizare a siteului pentru a fi gasit pe Google, explica un pic la ce sa se astepte clientul si asta tine practic de comunicare, e un pas pe care trebuie sa il faci, nu poti sa te astepti ca sa vina clientul si sa zica, ah, OK, dureaza minim 6 luni, aa, OK!

De fapt, articolul acesta este unul dintr-o serie referitoare la problemele pe care le intampin cand discut cu un client despre optimizarea Google, sau mai bine zis, la asteptarile cateodata mult prea mari ale clientilor. Ca de exemplu maine gasesc siteul pe Google deja, nu? Sau optimizari pestru cautari imposibile: hai sa ne gasim siteul cand cautam „masini”…Mda…

9 thoughts on “Optimizarea Google: Minim 6 Luni De Contract? Uh…
 1. Pingback: Cel mai mult conteaza sa transmiti incredere si valoare | Optimizare Google,SEO Pitesti,web design Pitesti

 2. Pingback: Din nou despre optimizare Google, despre avantajele si costurile ei si despre asteptarile clientilor | Optimizare Google,SEO Pitesti,web design Pitesti

 3. Pingback: Web design Pitesti, clientul si serviciile | Optimizare Google,SEO Pitesti,web design Pitesti

 4. Pingback: Cum putem promova un site web? Modalitati, avantaje, asteptari | Optimizare Google,SEO Pitesti,web design Pitesti

 5. Pingback: Despre promovarea unui site prin serviciul Google AdWords | Optimizare Google,SEO Pitesti,web design Pitesti

 6. Optimizare Google

  Imi place articolul. Adevarul este ca sunt multi asa zisi clienti care vor sa plateasca doar cand vad rezultatele optimizarii, dar chiar si cu un contract te poti trezi ca nu mai sunt de gasit 🙂 . Eu am patit asa ceva acum cativa ani si de atunci am schimbat procedura de lucru cu clientii noi, plata unui avans fiind o conditie obligatorie.

 7. admin Post author

  Da, e o treaba buna cred, desi oricum multi clienti renunta cand le explic ca pentru a avea succes cu optimizarea unui site trebuie sa astepte o perioada sa vada niste rezultate si apoi sa construim in jurul rezultatelor initiale. Am sa ma gandesc si la la posibiltatea asta de a lua un avans.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Magazin online la cheie, pe solutie proprie, cu livrare intr-o zi! Peste 100 de magazine dezvoltate! Cere CHIAR ACUM demo sa vezi ce usor e!