Intrebari frecvente

O firma de web design mi-a conceput de curand siteul, dar cand il caut pe Google, nu il gasesc. De ce?

Realizarea siteului este una, optimizarea siteului pentru a aparea in rezultatele cautarilor pe Google, Yahoo!, Live, este altceva. Pentru a aparea in rezultatele cautarilor, trebuie ca siteul sa treaca printr-un proces de optimizare pentru motoarele de cautare. Optimizarea este un proces complex, iar rezultatele pot aparea dupa o perioada nu chiar scurta. Oricum, chiar daca siteul a fost optimizat in acest scop, nu inseamna ca va fi gasit pe Google pentru orice cautare. Optimizarea se face pentru anumite cuvinte, stabilite, acest lucru insemnand ca in urma procesului, siteul va fi gasit pentru acele cuvinte si pentru altele derivate, dar nu pentru orice alta cautare imaginata.

Cat dureaza realizarea unui site web?

Conceperea si realizarea unui site web depind de complexitatea siteului, dar si de promptitudinea cu care datele ne sunt transmise. Nu odata s-a intamplat ca, desi acest lucru a fost discutat cu clientul, materialele necesare, precum texte initiale si imagini sa nu ne fie puse la dispozitie in timp util.

Inteleg ca sunteti din Pitesti, oferiti servicii de web design numai pentru firmele din Pitesti?

Deloc. Biroul nostru este in Pitesti, intr-adevar, dar realizam siteuri web pentru clienti din toata lumea. Datorita granitelor practic inexistente din mediul online, un client din New York poate fi mai aproape decat unul din Pitesti, comunicarea realizandu-se foarte usor.

Firma pe care o reprezint are birourile in Iasi. Cum putem comunica usor incat sa finalizam siteul corect si la timp?

Multe din proiectele noastre sunt realizate la distanta. In timpul realizarii proiectului vom pastra o comunicare continua prin email, telefon, fax si Yahoo! Messenger, astfel incat veti simti ca suntem in permanenta langa Dumneavoastra.

Care este procedura de lucru?

Procedura de lucru este destul de simpla: daca discutam de realizarea unui site web, de serviciul de web design, se incheie un contract de prestari servicii, se achita un avans stabilit prin contract, apoi se realizeaza siteul, urmand ca in urma finalizarii lucrarii si acceptarii acesteia de catre client, sa se factureze si suma ramasa de achitat. Pe toata durata realizarii siteului vom pastra o stransa legatura cu clientul pentru a fi siguri ca rezultatul obtinut este exact ce isi doreste clientul. Daca vorbim de serviciile de intretinere siteuri web, de mentenanta, atunci incheiem un contract de prestari servicii in urma caruia clientul va primi servicii de actualizare a siteului web, de actualizare continut, in baza cererii acestuia. Daca vorbim despre serviciul de optimizare Google, de optimizarea pentru motoarele de cautare, sau SEO, cum mai este numit, atunci se stabileste un set de cuvinte pentru care se va optimiza si promova siteul, in baza unei sume lunare, pe o perioada de minim 6 luni.

Ce (tip de)cheltuieli implica realizarea unui site web?

In principiu, realizarea unui site web implica urmatoarele:

 • serviciul propriuzis de dezvoltare a siteului web, adica munca noastra propriuzisa.
 • al doilea element este numele de domeniu, adica acea adresa www pe care o scrieti in bara de adrese a browserului pentru a ajunge la siteul dorit. In cazul nostru, www.argebit.ro sau www.argebit.com
 • un al treilea factor este achizitionarea unui pachet de hosting, adica spatiu pe un server unde sa punem siteul. Pretul pachetului de hosting difera in functie de necesarul de spatiu, trafic, etc al siteului Dumneavoastra si se achita periodic, va recomandam noi, anual.

Inteleg ca rezultatele optimizarii Google nu sunt vizibile imediat, ca pentru a vedea rezultate trebuie sa astept cel putin cateva saptamani, eu am nevoie de trafic maine. Se poate?

Da, se poate. In acest caz va recomandam o campanie Google AdWords, prin care puteti primi vizitatori pe siteul Dumneavoastra incepand cu momentul inceperii campaniei. Adica chiar de maine. Dar va sfatuim cu toata caldura sa nu renuntati la optimizarea pentru Google sub nici o forma!

Cine scrie textele? Le scrieti voi sau trebuie sa vi le trimitem noi?

Crearea unui site web implica mai multe aspecte, unul dintre ele este cel de branding online, pozitionarea optima a siteului pe piata de profil, precum si crearea mesajului ce va fi transmis publicului tinta. Astfel, noi suntem cei ce ne vom ocupa in stransa colaborare cu dvs de crearea textelor, astfel incat textele sa fie in deplina concordanta cu mesajul dorit, dar daca exista un departament sau o persoana care poate sa furnizeze textele, putem lucra si in acest fel.

Cat costa un site?

La intrebarea cat costa un site nu se poate raspunde fara a cunoaste mai multe detalii. Am incercat sa explicam mai pe larg de ce nu putem raspunde pur si simplu la aceasta intrebare in articolul Cat costa un site web si de ce. Pentru o evaluare corecta si reala va rugam sa ne contactati prin intermediul datelor din pagina de contact.

Oferiti si servicii de hosting (gazduire web)?

Da, oferim servicii de hosting siteurilor si magazinelor virtuale pe servere performante, aflate in datacerter dedicat, localizat in Bucuresti. Pentru mai multe detalii, vedeti pagina dedicata serviciului de gazduire siteuri

De unde luati fotografiile folosite in siteuri?

Fotografiile folosite in realizarea conceptului grafic pot proveni din mai multe surse:
sunt realizate de noi, la locatia clientului sau in studioul foto
sunt furnizate, gratuit sau contra cost de siteuri specializate, de genul Fotolia.com, Morguefile.com, etc, avand astfel dreptul deplin de a le folosi in proiectele noastre sunt furnizate de client, caz in care clientul isi asuma obligatia de a furniza fotografii cu drept de utilizare

Ce platforma software folositi pentru magazinele virtuale pe care le realizati?

Platforma folosita se numeste Shopernicus, este dezvoltata de echipa noastra de dezvoltare, in cadrul firmei, in baza cererilor specifice pietei din Romania. Shopernicus are deja 4 ani de viata, se afla in spatele a peste 100 de magazine online si creste in fiecare zi cat alte platforme in 10! Pentru detalii cu privire la platforma Shopernicus, va recomandam sa vizitati siteul dedicat sau sa ne contactati.

Ce tipuri de siteuri NU REALIZATI?

NU REALIZAM urmatoarele tipuri de lucrari:

 • Siteuri de tip chat/videochat, nu se incadreaza in politica firmei.
 • Siteuri de tip salon masaj erotic, nu se incadreaza in politica firmei.
 • Siteuri de tip jocuri online
 • Siteuri care prezinta sau vand plante etnobotanice, medicamente pentru potenta, arme etc, daca clientul nu este inregistrat legal, ca societate comerciala in Romania
 • Aplicatii software desktop
 • Aplicatii software de prelucrare de imagine, prelucrare de sunet

Ce tipuri de siteuri REALIZATI?

In mod curent, clientii nostri sunt persoane juridice romane sau straine, sau persoane publice, pentru care dezvoltam urmatoarele tipuri de proiecte:

 • Siteuri de prezentare, de tip identitate, pentru prezentarea firmei, serviciilor, pentru reprezentarea imaginii, etc
 • Magazine virtuale
 • Siteuri tip agentie imobiliara
 • Siteuri tip anunturi online

Proiectele „speciale” in spatele carora sta o idee originala de genul „urmatorul startup de 1 milion de euro” (ex: gen Twitter, Fiverr, Facebook for pets, etc) pot fi realizate in baza discutarii unor conditii particulare, implica dezvoltare pe termen lung si un buget pe masura si da, pot face subiectul unui contract de tip parteneriat in conditii speciale.

Unor astfel de cereri le vom raspunde in masura in care se poate face dovada faptului ca beneficiarul lucrarii poate sustine dezvoltarea unui astfel de proiect, in masura in care intelege ce implica dezvoltarea si cresterea unui astfel de site si NU FAC SUBIECTUL unei cereri de genul „cat costa un site gen Twitter”

Sustinem creativitatea, ideile si initiativa, dar nu ne putem implica in dezvoltarea unui proiect lung, costisitor si riscant in baza unei idei frumoase nesustinute financiar.

Realizati instalari si configurari de platforme de ecommerce gratuite (OsCommerce, Zen Cart, etc)?

Nu. A fost o vreme cand ofeream astfel de servicii, dar in urma cu cativa ani am luat decizia de a dezvolta propria noastra platforma de comert online, astfel ca toate magazinele virtuale realizate de noi au in spate platforma Shoppernicus.

Magazin online la cheie, pe solutie proprie, cu livrare intr-o zi! Peste 100 de magazine dezvoltate! Cere CHIAR ACUM demo sa vezi ce usor e!