Creare site-uri de prezentare

Crearea siteurilor de prezentare este activitatea de baza a firmei, este nucleul de la care am pornit acum multi ani. De-a lungul anilor, experienta echipei a crescut, nivelul de complexitate al siteurilor de asemenea, acestea devenind din ce in ce mai rafinate, mai frumoase, mai functionale

Creare siteuri de prezentare pentru tabere copiiTehnologiile web se schimba intr-un ritm ametitor, activitatea de creare site este una care impune echipei legatura permanenta cu domeniul, cu tot ce este nou in industrie. Adevarul este ca putine domenii de activitate sunt atat de dinamice ca internetul si tehnologiile aferente. De multe ori, pana ca o anume tehnologie sa fie adoptata de mase, apare alta mai noua, mai buna, avangardista, care furnizeaza rezultate mai bune si mai rapide.

De asemenea terminalele, calculatoarele, mobilele, tabletele, toate cele care constituie suportul hardware pe care sunt afisate siteurile evolueaza continuu, fortand tehnologiile software sa tina pasul.

Ce implica activitatea de creare a unui site de prezentare?

Sunt foarte multe lucruri de spus, realizarea unui site este un proces complex care implica knowhow divers, de la aspecte de ordin estetic, concepte de marketing, pana la mai vizibilele aspecte de ordin tehnic. Din pacate, de multe ori ce pare a fi cel mai important in ochii clientului este aspectul de ordin tehnic, astfel incat cand se pune intrebarea cat costa un site, aspectul care este cel mai des luat in discutie, eliminand din pacate toate celelalte, este aspectul tehnic. Bineinteles, este foarte important ca din punct de vedere tehnic siteul sa fie perfect, pentru ca realizarea tehnica a siteului este fundamentul, baza fara de care siteul nu sta in picioare. Dar odata pus in picioare, siteul trebuie sa raspunda unor cerinte de business care sunt definite si atinse cu ajutorul aspectelor care tin de marketing, de planificare, de idei, de strategie, precum si de multe alte aspecte.

Cat de important este marketingul in procesul de creare a unui site de prezentare?

Raspunsul scurt este „foarte important”! Siteul trebuie privit ca un instrument de marketing, ca o reprezentare virtuala a firmei si nu ca un pliant web sau ca un tablou frumos pe care ne straduim sa il pictam cat mai colorat, mutand un pixel colorat mai la dreapta, mai la stanga pana uitam de fapt de ce l-am creat. Astfel, principiile care guverneaza firma din punct de vedere al strategiei de business trebuie sa se regaseasca in siteul web. In crearea unui site trebuie sa se tina cont de strategia de business a firmei, de pozitionarea acesteia pe piata, de valorile ce guverneaza firma. Departamentul de marketing ajuta la definirea acestor linii directoare si ulterior la implementarea lor. Departamentul de marketing, impreuna cu cel de creatie realizeaza partea de creare a brandului, a strategiei de comunicare si urmareste implementarea acesteia.

Crearea machetei grafice, designul proriuzis al siteului

Siteul web trebuie sa arate bine, sa prinda privirea si sa convinga din primul moment, dar, surpriza, acesta nu este principalul scop. Grafica unui site web trebuie sa fie in concordanta cu pozitionarea firmei, cu strategia de comunicare a firmei, cu elementele ce compun brandul, culorile trebuie alese in asa fel incat sa reprezinte firma. De asemenea imaginile folosite trebuie corespunda strategiei de comunicare (de exemplu in cazul unui site care doreste sa puna accent pe oameni, imaginile vor trebui sa fie centrate pe oameni, nu pe tehnologie, iar culorile folosite sa coincida cu cele ale firmei)

Siteul tau ar putea arata asa!

In functie de obiectivul dorit, de specificul firmei si activitatii, siteul tau ar putea arata precum cele 3 exemple de mai jos. Dar sunt doar exemple, aspectul final al siteului tau va fi realizat in functie de specificatiile concrete agreate.Conceperea textelor pentru site

Conceperea textelor este foarte importanta, textele ajuta la comunicarea ideilor, la atingerea scopurilor propuse pentru site. Textele sunt cele care ajung, dincolo de macheta grafica, primele la vizitatorul siteului. Acordati atentie maxima in procesul de creare a unui site textelor si formularii acestora.

Optimizarea unui site de prezentare pentru o buna indexare in motoarele de cautare

Optimizarea siteului (on page SEO) este un proces care poate fi facut de la bun inceput, in procesul de creare a siteului. Optimizarea siteului implica scrierea textelor intr-un anumit fel, respectarea unor constrangeri tehnice, denumirea pozelor intr-un anumit fel etc. Este bine ca toate aceste lucruri sa fie facute in momentul intial, incat motoarele de cautare, inca de la inceput, sa ia in considerare siteul in baza criteriilor dorite.

Afla chiar acum cat te-ar costa un site web de prezentare! Cere-ne o estimare gratuita personalizata! Daca oferta noastra nu este ceea ce cauti, nu este nici o problema!

Magazin online la cheie, pe solutie proprie, cu livrare intr-o zi! Peste 100 de magazine dezvoltate! Cere CHIAR ACUM demo sa vezi ce usor e!